perjantai 15. joulukuuta 2017

Ilmalämpöpumppu


Paleltuamme kuin pienet apinat (huomaa monikko), eilen (14.12.) saapui asentaja, joka kirjaimellisesti pelasti meidät luonnon armoilta.  Lämpöpumpun asennus eteni salin ja yläkerran osalta, sähköt saatiin kytkettyä ja ah ihanuus, muutamassa tunnissa lämpötila nousi 15-18 asteesta 20-22 asteeseen.  Laitoin lattialämmityksen kiinni, myöhemmin näen vaikutuksen sähkölaskuun. 

Sähkön hinta päivä : 5,45 + vero 2,8 + siirtomaksu 3,92 = 12,17 c/kWh
Sähkön hinta yö: 4,43 + vero 2,8 + siirtomaksu 2,41 = 9,46 c/kWh

Tuo muutaman lämpöasteen nousu on lopettanut hytinän, täällä pystyy oleilemaan "normaalisti". Varmaan kaikkeen olisi tottunut, mutta kyllä lämmin asunto on lämmin asunto.

 

Asuintiloihin tuli yksi ulkoyksikkö ja kaksi sisäyksikköä.
Toshiba RAS-2M18S3AV-E 2-split ulkoyksikkö
- SCOP: 4,6
- SEER: 6,9
- Lämmitysteho, kW: 1,3-7,5 (5,6)
- Viilennysteho, kW: 1,7-6,2 (5,2)

Toshiba Suzumi+ RAS-B10N3KV2-E1 sisäyksikkö

Kellarin ilmalämpöpumpun asennus jäi kesken, betoniseinään tarvitaan timanttiporaa, vein sinne lämpömittarin, siellä vielä lattialämmitys päällä. Lämpötila siellä nyt 15,3, lattiarajassa 13,5.

Tuo lämpötilojen heitto on varmaan yksi asia, joka yllätti meidät täysin. Samassa huoneessa voi olla parinkin asteen heitto riippuen, mistä lämpötilan mittaa. Epäilen, että nuo lämpötilaerot huoneissa ja huoneiden välillä aiheuttivat myös vedon tuntua, joka lisäsi hytinäkerrointa.

Miksi päädyimme LämpöYkköseen? Varmaan monestakin syystä... He asensivat edelliseen asuntoomme ilmalämpöpumpun, jota tarvitsimme lähinnä viilennykseen. Silloin olimme todella tyytyväisiä, että he auttoivat loputtomassa yli vuoden kestäneessä väännössä taloyhtiön kanssa (saako ilmalämpöpumppua asentaa vai ei).  Onneksi lopulta sai, sillä asuntomme oli kesäisin kuin leivinuuni yläkerrassa.  

1 kommentti:

  1. Nuo ilmalämpöpumput ovat kyllä käteviä vempeleitä. Betoniseinä tosin varmasti mutkistaa vähän asioita. Meillä tarvittiin ammattilainen tekemään timanttisahaus seinään asennuksen yhteydessä.

    VastaaPoista