sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Öljykattilan purku osa II


Siinä se nyt vihdoin on, tila siivottuna, maalausta vaille valmiina varastoksi.


Samalla kun olen viettänyt sattuneista syistä aikaa kellarissa, olen pohtinut omenasatoani. Omenoita on tulossa, paljon... Voin tehdä niistä hilloa, mehua ja/tai syödä niitä tuoreena. Kaikkeen tuohon tarvitsen kylmätilaa...



Kellarissa on kylmäkellari, joka ei ole kovin kylmä, lämpötila huitelee 15 asteessa. Olisin halunnut sinne ilmastointikoneen, mutta niiden säädöt loppuvat 17 asteeseen. Ilmalämpöpumppu, en halua enää yhtään ulkoyksikköä talon kupeeseen... Kylmäkone, niissäkin on ulkoyksiköt... Olen päätymässä jää/viileäkaapin ostoon, jonka sijoitan jonnekin kellariin. Tuon kylmäkellarin ovi on vain 50 senttiä leveä eli en saa jääkaappia sinne sisään. Korkeuttakin löytyy vain 190 senttiä. Talvella tuolla on ollut huhtikuun alussa 9-10 astetta, mikä riittänee omenoiden säilytykseen... Ehkä? 



Vierailijana Aku, esikoiseni koira... Koirat ihmettelivät varaston siivousprojektia ja kyllä, nuo tavarat on nostettu ulos yhdestä pienestä varastosta... No, nyt sekin on tehty, kaksi peräkärryllistä tavaraa kaatopaikalle ja varasto on siisti. 

Varaston lattian alta paljastui kylmäkellari nro 2, johon menin ensi kertaa sisälle... Siivosin sen ja laitoin sinne lämpömittarin, siellä näyttäisi olevan noin kymmenen astetta & melko kosteaa, mutta ei homeista. Lattia on hiekkaa ja seinät ja katto betonia. Sinne pitäisi viedä hyllyjä ja korjata valaisin. Valaisimen korjaamiseen taidan tarvita sähkömiehen paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti