perjantai 27. huhtikuuta 2018

Kanat saapuivat


Suuntasin alkuviikosta kananruokaostoksille KotiLemmikkiin. Ensimmäinen huomio uudessa harrastuksessani: kananruoka painaa huomattavasti enemmän kuin kanarialinnun ruoka. Onneksi ystävällinen myyjä auttoi säkit autoon ja kotona mieheni nosti ne sisälle.


Ostin kaikkea tarpeellista, kuten kanojen aktivointipallon. Mutta toki myös ruokinta-automaatin ja kaksi juoma-automaattia. Ajattelin, että helpointa on viedä aamulla mennessään raikas vesi ja tuoda likainen / tyhjentynyt vesiastia pois.


Kävimme katsomassa sen sata erilaista leikkimökkiä, vajaa, taivas tietää mitä pytinkiä. Itse piirtelin paperille eri vaihtoehtoja, mutta lopulta kannoin "kesähuoneesta" tavarat ulos ja päätin, että siinä on kanala, missä on ikkunat, valot, sähköpistokkeet ja tukeva lukittava ovi valmiina. Huoneen koko on 3 metriä x 2.3 metriä eli ihan ok kolmelle kanalle.


Sitten sisustus...


Ja vihdoin! Pitkään odotetut kanat!


Alex tuli ihmettelemään kanoja, samalla kun isä ja äiti punnersivat vanhan koirankopin ulkoaitauksen viereen.


Tämä projekti on vielä pahasti työn alla, mutta nyt kun kanoille järjestyi kunnon sisätila, asialla ei ole niin kiire, etenkin kun kanojen ulkonapitokielto on vielä päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti