maanantai 24. syyskuuta 2018

Nuohousta


Tänään kävi nuohoojat... Viime talvena olimme täysin valmistautumattomia talveen. Ensihätään ostimme ilmalämpöpumput avuksi, sitten kun alkutalvesta pakkanen kiristyi, nekään eivät jaksaneet lämmittää kunnolla. Nyt ajattelin nuohouttaa kaikki ennen talvea ja varmistaa, että tulisijat vetävät.

Kakluuni oli vetänyt itsensä puolessa vuodessa tukkoon, nyt kuitenkin vain nokea, ei pikeä. Takka ei jaksa kunnolla lämmittää muuta kuin itsensä, toki tulta on mukava katsella takkahuoneessa. Kellarin kiuas vetelee viimeisiään ja pitäisi vaihtaa. Kellarin takka on ainoa joka oikeasti lämmittää siten kuin itse haluaisin. Meillä on mökillä takka, joka nostaa lämpötilan vajaassa parissa tunnissa kymmenellä asteella ja tiilimuuri pitää takan takana olevan makuuhuoneen lämpimänä aamuun asti. Lupaan, etten enää ikinä valita siitä takasta...

Jos voittaisin lotossa, laittaisin varmaan erinäisen summan noihin tulisijoihin. Hormeja oli yhdeksän kappaletta, mutta ei tietoa, mikä hormi on mikäkin. Yläkerran ilmanvaihtohormin vieressä on ylimääräinen hormi, johon ehkä saisi yläkertaan takan.


2 kommenttia:

  1. Meilläkin muutama viikko sitten kävi nuohoojat. Takka on todella tunnelmallinen ja onneksi se lämmittää mukavasti. Teilläpä on hyvä takka mökillänne, jos pitää vielä makuuhuoneen aamuun asti lämpimänä.

    VastaaPoista
  2. Niin, siksi tuntuukin oudolta, ettei nuo talon tulisijat lämmitä samalla tavalla...

    VastaaPoista