sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Syksy on tullut vauhdilla


Lasitetulla terassilla kukkii pelargoniat


Sain terassin (taas) siivottua ja sinne mahtuu (taas) istuskelemaan mukavasti 




Laitoin lämmityksen päälle eli lämmöt on terassilla säädetty +10 asteeseen


Kasvihuoneilmiöstä mukaani tarttui riikinkukko


Ja oma tirppani päätti alkaa lauleskelun piiiiitkän tauon jälkeen


Olen harkinnut vakavasti, että puramme takkahuoneen takan pois ja laitamme tilalle pönttöuunin.  Varaava takka ei ole minun juttuni, haluan että huone lämpiää reilusti, kun viluissani poltan takkaa.

Kävin läpi kaikki valmisvaihtoehdot pönttöuunille, mutta lopulta päädyin kuitenkin paikalliseen muurariin, jota suositeltiin. Syynä oli lähinnä varmaan se, että halusin tietää, kuka takan lopulta muuraa (en halunnut paikalle kesähessua). Lisäksi värivaihtoehtoja oli todella paljon, mutta halusin rauhassa miettiä takkahuoneen sisustamista kokonaisuutena, enkä valita värillistä pönttöuunia, joka sitten määräisi lopullisen sisustuksen.

Otin siis yhteyttä paikalliseen peltipajaan ja tilasin pönttöuunin kuoret...


Pihalla kitkin kukkapenkkiä ja tuosta näkee hieman mittasuhteita. Osa etupihan kukkapenkistä on kitketty talvea varten, onneksi meillä on peräkärry.


Daalian juurakot vein maakellariin ja viritin sinne pakkassuojan kasvihuonelämmittimestä.

Sain kuin ihmeen kaupalla taiteiltua daalian juurakot alas tikkaita pitkin... Paras tekniikka oli pitää pahvilaatikko pään päällä, niin yksi käsi jäi vapaaksi pitämään tikkaista kiinni. Ensi vuodeksi täytyy keksiä jokin helpompi tapa...


Piha alkaa valmistautua talveen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti