sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Pönttöuuni valmis


Pönttöuuni valmistui pikkuhiljaa kerros kerrokselta ja oli kuin olikin lopulta valmis.
Muurari käski poltella pikkurisuja kaksi kertaa päivässä ja niin olen pikkuhiljaa poltellut risuja & kynttilöitä...


Väriksi ajattelin ensin kermanvalkeaa, mutta sitten, kuin sattuman kaupalla, törmäsin Facebookin rintamamiestalo -ryhmässä Merja Niemen postaukseen hänen pönttöuunistaan, jonka alkuperäinen väri oli kermanvaalea ja joka oli maalattu mustaksi. Hänen luvallaan, alla kuvakaappaus ennen ja jälkeen kuvista. Paksut renkaat on maalattu mustiksi ja ohuet jätetty metallin värisiksi (ilman maalia).

Nyt olenkin päätymässä ehkä mustaan, logo http://www.stencil.fi/in-finnish.html. Maali esim. Mastonin kuumakesto 400°, puolihimmeänä ja logo JDL hopeamaalilla. 


Samassa FB-ryhmässä oli myös Juhani Nummelan sininen pönttöuuni, jonka kuvan sain luvan laittaa tänne blogiini. Sininen on aina ollut yksi lempiväreistäni ja se olisi ehkä vähän pehmeämpi vaihtoehto kuin musta. Mitä enemmän näitä kivoja värivaihtoehtoja löytyy, sitä tyytyväisempi olen, että otin pönttöuunin ilman väriä, nyt voin rauhassa miettiä väriä ja muuttaa mieltäni ennen lopullista valintaa.



Muurari tarkisti samalla kakluunin ja totesi sen olevan hieman ikääntynyt, mutta käyttökelpoinen. Harkinnassa on myydä se pois ja laittaa puuhella tilalle.


Koiranpentuni on pahimmassa tuhoiässä, mutta pikkuhiljaa kuitenkin tulossa sisäsiistiksi. Niinpä päätin uskaltaa laittaa maton eteisen lattialle. Linkki pentusivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti