sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Lämmityskausi alkaa päättymään


Tällä viikolla kahtena päivänä on jäänyt kakluuni lämmittämättä kun aurinko on paahtanut niin kuumasti keittiön ikkunasta sisään. Sanoisin, että kevät on tuloillaan. Olemme jo juoneet ensimmäiset kahvit terassilla, siellä oli auringon paistaessa t-paita keli.


Omenapuutarhassa on vielä lunta ja jäätä, mutta kaverini kävi leikkaamassa omenapuut ja nyt vain odottelemme kevättä pihallekin.


Työkaverini vei minut intialaiseen kauppaan ruokatunnilla ja valitsi mausteet intialaiseen curryyn. Tein hänen ohjeensa mukaan ja curry vei kielen mennessään.

2–3 broilerin rintafilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
mausteet 5 kpl / jokaista vajaa teelusikallinen
- Turmeric Powder
- Tandoori Masala
- Corriander Powder
- Ginger Powder
- Chilli Powder
400 g säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa
1/2 dl vettä (huuhtele vedellä tomaattipurkki)
2 dl kuohukerma
noin 1tl suolaa 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja anna niiden lämmetä. Nosta lämpöä ja lisää paloitellut broilerin rintafileet. 

Kaada pannulle säilötyt tomaatit. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi kastikkeen joukkoon. Anna hautua vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.

Lisää kerma ja suola. Hauduta vielä viitisen minuuttia. Maista ja säädä kastikkeen makua tarvittaessa.Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti