sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Sähkömies on viikon sankari valkoisella ratsulla


Kakluuni lämmittää ja olemme vihdoin sen kanssa sujut, minä sytytän ja se syttyy... En tiedä mikä on muuttunut viime talvesta (ei mikään), mutta nykyisin se syttyy helposti.

Kakluuni lämmittää juuri niinkuin toivon tulisijan lämmittävän, huone muuttuu jopa minun mittapuullani lämpimäksi. Mutta... Lämpö on jäänyt katonrajaan eikä leviä sieltä minnekään.

Nyt siis saapui ritari valkoisella ratsulla (lue sähkömies pakettiautolla) ja teki reiän keittiön ja portaikon väliseen seinään katonrajaan ja asensi sinne tuulettimen.


Tuulettimelle tuli oma katkaisija...


Kakluunin yllä lämpötila 50,6 astetta katonrajassa.


Lämpötila tuulettimen lähellä katonrajassa 36,7 astetta, mistä kuuma ilma nyt imeytyy portaikkoon...


...ja kuva portaikon puolelta. Käänsimme ritilän ylösalaisin ja nyt kuuma ilma osuu kattoon ja leviää siitä takkahuoneen suuntaan ja portaikon kautta yläkertaan. Olen supertyytyväinen.


Alunperin hän tuli korjaamaan koiranpentuni syömää sähköjohtoa... Koira siis söi terassin ilmalämpöpumpun sähköjohdon ja en ole uskaltanut käynnistää sitä. Nyt terassille saa 12-astetta lämpöä eli saan kasvini ulos niin halutessani. Sininen käyrä on terassin lämpötila ja keltainen ulkolämpötila.


Harlekiinipeipot muuttivat keittiöön takaisin. Kanarialintu laulaa pitkiä aarioita meidän iloksemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti