sunnuntai 11. elokuuta 2019

Maa-ampiaiset hyökkäsivät


Kaipaatko liikuntaa? Eikö motivaatiota löydy? Nyt syksyn pirtsakoin vinkki: kitke pensasta maa-ampiaispesän päältä. Taattu motivaatio: sprinttaat liikkeelle minkä jaloistasi pääset, nopea lähtö ja vauhdin kiihdytys loppuun asti. Sopii pariliikuntamuodoksi: kuka ekana sisällä talossa. Gamification elementti mukaan: pisteitä saa paukamoista, kenellä vähiten, voittaa.

Yllättävän äkkiä ampiaiset kuitenkin rauhoittuivat... Tosin ilman pukuja ei varmaan olisi uskaltauduttu pesän lähelle uudestaan... Vedettiin siis puvut päälle ja käytiin suojaamassa pesäaukon edusta, ettei koirat vahingossa astu siihen.

"Ampiaiset syövät tuhansia hyönteisten toukkia, mikä vähentää kasvinsyöjähyönteisten määrää ja voi olla puutarhanhoitajalle todellinen pelastus. Kasvitkin houkuttelevat ampiaisia puoleensa: kun kasvia syövä toukka puraisee lehden rikki, lehdestä erittyy haihtuvia aineita, jotka pistiäiset tunnistavat. Erityisesti rikkoutunut lehti houkuttelee parasitoidipistiäisiä, mutta myös ampiaiset tunnistavat nämä aineet ja löytävät ravintoa kasvin avunpyynnön perusteella.” https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympa…/artikkeli-1.358431


Sitten onkin hamstrattu hevosenlantaa muutama säkillinen kompostiin.


Tomaattisatoa... Noin peukalonpään kokoinen. Katsotaan, ehtivätkö loput kypsyä.


Pihan muita hyönteisiä kuin ampiaiset...



Allas-alueesta tuli kiva, pidän siitä kovasti


Ja viimeisetkin marjat on kerätty puskista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti