sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Keittiön lattian lakkaus


Keittiön lattia on saanut minut repimään hiuksiani lähes siitä päivästä kun muutimme sisään. Parketti on ollut syvillä naarmuilla ja muutenkin kulunut. Olen peitellyt kulumia matoilla, mutta nyt kun Luna muutti meille ja jouduin ottamaan matot pois, lattia oli taas päivittäinen ärtymyksen kohteeni. Niinpä mukavan mökkireissun sijaan, päätin tänä viikonloppuna tehdä keittiöremontin.

Piipahdimme Bauhausissa  ja mieheni osti Ryobiin lisävarusteena hiomakoneen imuriliitännällä ja minä valitsin lakan sävyn. Päädyimme vesiohenteiseen lakkaan, sillä en tiennyt alkuperäisestä lakasta oliko se vesi- vai öljypohjainen. Koska öljypohjainen lakka ei tartu vesiohenteiseen, mutta vesiohenteinen tarttuu öljypohjaiseen, päädyimme vesiohenteiseen.

Maalasimme seinät jotka olivat juuri niin nokiset ja tahraiset kuin vain voi kuvitella reilun 15 vuoden käytön jälkeen. 


Kuopuksen avustuksella saimme huonekalut tyrkättyä huoneen toiseen reunaan ja pääsimme aloittamaan. Hiominen sujui kivuttomasti, sillä Ryobin imuriliitäntä oli yllättävän tehokas, pölyä ei noussut ilmaan.



Naarmut saimme yllättävän hyvin piiloon


Meinasin pyörtyä kun näin ruskean massan ja sanoin jo miehelleni, ettei tuota voi levittää lattialle. Kun kokeilin sitä varovasti lautaan, joka jää ison kaapin alle, lopputulos oli onneksi juuri sitä mitä myyjä lupasi ja huokasin helpotuksesta.


Hionta, kerros kiitävää väritöntä lakkaa 15% laimennettuna ja kaksi kerrosta värillistä lakkaa sai aikaan toivomani lopputuloksen:


Luna on kotiutunut ja löytänyt mielipaikkansa


Vehnänoras maistuu


Ja minä olen nauttinut takan lämmöstä, syksy hiipii nurkkiin pikkuhiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti