maanantai 18. marraskuuta 2019

Voihan marraskuu...


Ulkona on marraskuu, pimeää, kosteaa... Aamulla kun lähtee töihin on pimeää ja kun palaa on jo pimeää. Tuntuu kuin olisi talviunille vetäytynyt karhu.

Marraskuun tylsyyttä ihmetellessäni törmäsin hauskaan postaukseen Facebookissa ja kirjoittajan eli Mardiksen luvalla jaan sen kanssanne ja toivotan mukavaa loppumarraskuuta:


"Ymmärrän miks 50-luvulla ihmiset oli pieniä, laihoja ja hyväkuntoisia.. Ne muutti juuri valmistuneeseen rintamamiestaloonsa = työleiri joka sisälsi tonneittain lumenluontia, juhlapäivänä jopa hyvällä tuurilla naapurin traktorilla?! No ei vais... Omin käsin vain. Polttopuun pilkkomista ja pinoamista noin satatuhatta mottia, eka liiteriin ja sieltä arkisin niiden pinottujen puiden ahkeraa kelkkomista pirttiin lämmön tunteen luomiseksi.

Mä ymmärrän miks ne ihmiset kuoli vähä nuorempina ku kaikki nykyajan ihmiset. Ne kuoli työnmäärään, vitutukseen ja hota pulveriin (josta minä en tiedä mitään)?! 

2000- luvulla ku ostat "paloturvallisen" purusiilon, niin sun arjen taakkaa helpottaa Netflix, Spotify, muut kaikki mahdolliset striimauspalvelut, joilla täytät sieluasi samalla kun juokset hormia ympäri työntäen puita kaikkiin mahdollisiin reikiin.

Arkea kevittää myös laadukas punaviini, ilmalämpöpumppu ja ihmiset joille voi soittaa nalkutus puheluita kun kodin askareet alkaa hyökätä massiivisesti niskaan! Vaikka talvipakkasilla herään yläkerrasta jääpuikko nenässä, niin en vaihtaisi tätä ruljanssia enää rivitalo elämään. Tämä oli sarkastinen kuvaus siitä mitä tää rmt - tönössä asuminen on ja jotkut muutkin sankarit tästä selviää! Hurraw! #vainböndejutut #porinvalu #hellapuut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti