maanantai 1. tammikuuta 2018

Tammikuun ensimmäinen päivä


Piipahdimme mökillä hakemassa puita... Viime yönä oli tullut kevyt kerros lunta, mutta tiet olivat ihan ajokunnossa. Alla puuliiteri, jonne isäni on aikoinaan tehnyt klapeja, joita olen vuosikaudet naureskellut olevan niin paljon, että niitä riittää lapsenlapsenlapsillenikin. No, enpä olisi arvannut, että joskus niitä oikeasti tarvitsen.Sain ajettua raportin sähkönkulutuksesta joulukuulta, sähköä kului 2419 kWh.

Sähkön hinta päivä : 5,45 + vero 2,8 + siirtomaksu 3,92 = 12,17 c/kWh
Sähkön hinta yö: 4,43 + vero 2,8 + siirtomaksu 2,41 = 9,46 c/kWh

Karkeasti laskien sähkölasku on noin 240-250 euroa. Kellarissa ovat vielä lattialämmitykset päällä, kunhan ne saa pois, täytyy katsoa, miten se vaikuttaa. Tosin talven pakkaset ovat varmasti vielä edessä, joulukuu meni käytännössä plussa-asteilla.

Ilmalämpöpumput asennettiin 15.12., vaikka lämpötila nousi 18 asteesta 21 asteeseen, piikkiä sähkönkulutuksessa ei näy. Pienet piikit selittyvät luultavasti pyykin- ja astianpesukoneista yms...Marraskuussa sähköä kului huomattavasti enemmän, viikon aikana kulutus oli 1040 eli huomattavasti enemmän kuin joulukuussa. Ulkolämpötila oli samoissa lukemissa, joten vaikea sanoa, vaikuttivatko ilmalämpöpumput kuitenkin...Ostimme lämpökameran, jolla näkee lattiarakoihin, katonrajaan ja ikkunan pieliin. Kiersin alakerran ja yläkerran, mutta vuotoja ei näyttäisi olevan. Kuistin kynnys on hieman viileämpi kuin pitäisi, mutta muuten en löytänyt mitään. Kellari pitäisi vielä kiertää. Meillä on lämpömittareita vähän siellä ja täällä, tuo näyttäisi olevan asteen tarkkuudella samaa mieltä muiden lämpömittarien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti